31/8
Vissa dagar måste jag tacka mamma för att få vara en rastlös själ som älskar att göra kreativa saker. I helgen var jag själv hemma då Robin var iväg på jobb. Matlådorna var lagade, träningen var klar, lägenheten städat, tvätten tvättad. Och nu då?? Fixar och donar hela tiden med konstiga saker. Igår gjorde jag klart en till anslagstavla och jag blev så nöjd. Ja släner upp en bild i veckan. Men iallfall.. När jag får alldeles för mycket tid för mig själv så kan jag börja sätta mig och leta inspiration till mina kostscheman. Nya "nyttiga" mellis förslag, roliga frukostar mm. Så jag hittade ett morotsbröd som är fritt från gluten där jag har bytt ut vissa ingredienser och "förbättrat" så att brödet fått en något högre mängd protein, för det är ju det vi är ute efter haha!
MOROTSBRÖD MOSI STYLE:
Starta ugnen på 200 grader.
äggvita 200g
ägg 6 st
kvarg 200g
fiberhusk 1 dl
mandelmjöl 1 dl
frön 4 dl (jag blandade solros, linfrö och pumpafrö)
morötter 2 stora
salt 2 tsk
bakpulver 3 tsk
Blanda alla ingredienser till en smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Gräddas i mitten ca 30 minuter, brödet ska få en gyllenbrun yta.


Lycka till och hoppas det smakar! (har inte testat det själv ännu, ligger i frysen och väntar på mig men Robin gav det 4/5.)
Hade en superfin himel på väg till jobbet idag!
